Torkat renkött med harsyrepesto

Du behöver

  • 200 g torkat renkött
  • 4 st tunnbröd
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 1 dl färsk harsyra
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 msk västerbottenost

Gör så här

  1. Gör så här: Blanda ingredienserna till peston med en stavmixer. Börja med harsyra, basilika och olja. Blanda därefter ner resten av ingredienserna. Bred peston på ett tunnbröd och lägg sedan på tunna skivor av renkött och rulla ihop tunnbrödet. Skär i tre centimeter stora bitar.
  2. (Harsyra kan du ersätta med färsk basilika. Tillsätt gärna ett par blad citronmeliss för att få den lite syrliga smaken.)
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept