Jämtländsk toast

Du behöver

  • 12 formbrödsskivor
  • 200 g chèvre
  • 6 msk honung
  • 3 äpplen av någon fast sort
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 dl pinjenötter
  • ruccolasallad

Gör så här

  1. Gör så här: Använd en form och ta ut runda bitar ur formbrödet - se till att du får ut två bitar per brödskiva. Lägg på en liten bit ost och ringla honung över. Värm i ugnen i 200 grader tills de får en fin gyllenbrun färg, cirka 10-15 minuter.
  2. Skär äpplena i klyftor - 8 klyftor per äpple. Koka upp lite vatten med lingonsylt och honung och låt äppelklyftorna koka i 5-7 minuter. De ska inte bli för mjuka. Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Ta ut brödet ur ugnen och garnera med en äppelklyfta, pinjenötter och ruccola.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept