Lab Kai i guldblomma

Lab Kai
Foto: TV4

Lab Kai i guldblomma

Av: Lekk - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

20 min

Thailändsk kycklingsallad med mynta och koriander. Serveras med thaibröd

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.**

Lekks drycktips**
2120 Sankt Anna Riesling, Pfalz, Tyskland 69:-

"Ett halvtorrt, mycket friskt vin med aromatiska smaker.  Vinets frukt med inslag av gröna äpplen, päron och persika passar utmärkt till kycklingen. Vinets sötma blir även en fin match till hettan i rätten."

Ingredienser

portioner

Lab Kai i guldblomma

  • 300 g kycklinglårfilé
  • 1 citrongräsblad
  • 1 limeblad
  • 1 klyfta vitlök
  • rödlök
  • tsk paprikapulver
  • 1 tsk kycklingpulver
  • tsk chilipulver
  • 3 msk limefrukt
  • 3 msk fisksås
  • 3 msk rispulver
  • 1 msk matolja
  • 1 dl koriander
  • 1 dl mynta

Thai crispy bröd

  • 100 g rismjöl
  • 100 g vetemjöl
  • 60 ml kokosmjölk
  • msk salt
  • 60 ml thai kalkvatten
  • 100 ml vatten
  • 1 ägg
  • Matolja, till fritering

Gör så här

Lab Kai i guldblomma

  1. Skär kycklingfilé i små bitar. Hacka limeblad, citrongräs och vitlök och blanda dem.
  2. Stek kycklingen runtom i 1 msk matolja tills kycklingen är genomstekt. Krydda kycklingen med limeblad, citrongräs, vitlök, paprika, kycklingpulver, fisksås, lime, ris pulver och rör om. Tillsätt sedan hackat rödlök, koriander, mynta i kycklingen.

Thai crispy bröd

  1. Blanda rismjöl, mjöl och salt tillsammans med ägg. Lägg i kokosmjölken. Blanda allting. Tillsätt vatten och Thai kalkvattnet och blanda allting tillsammans.
  2. Koka upp matoljan i en kastrull. Lägg i den tomma friteringsskopan ca 10-20 sek i matoljan.
  3. Använd friteringsskopan (speciellt verktyg hemma) och lägg i smeten så den endast täcker lätt runt kanterna.
  4. Lägg skopan i den kokande matoljan. När den får en guldbrun färg och nästan faller ut ur skopan så är den klar.
  5. Fyll skorporna med kycklingblandningen och servera.