Kladdkaka, Leilas recept

Leila Lindholm 4 maj 2011
Kladdkaka, Leilas recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Leilas kladdkaka är riktigt seg och god. Detta kladdkaksrecept är en dröm för alla som älskar choklad.

4 maj 2011
Visa mer
45 m
6 - 8
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Leilas kladdkaka

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl matolja
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk mörk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 50 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Gör så här

  1. Leilas kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
  5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
  6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
  7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.
Kommentera receptet

Fler goda recept