Supergoda fläskdumplings i buljong med äggnudlar

30 min
4
Supergoda fläskdumplings i buljong med äggnudlar
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Dumplings:

  • 350 g fläskfärs
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 3 stycken salladslök
  • salt & svartpeppar

Buljong:

  • 1,5 liter vatten
  • 4,5 msk flytande hönsbuljong
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 1 bit färsk ingefära (i tumstorlek)
  • 0,5 st lime, saften

Tillbehör:

  • 1 ask böngroddar
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 kruka färsk koriander
  • 300 g äggnudlar (kokta al dente)
  • 1 dl hackade jordnötter
  • 1 dl rostad lök (köpt)

Gör så här

  1. Smaksätt färsen med vitlök, sweet chilisås, fisksås, fint skivad salladslök, salt och svartpeppar.
  2. Koka upp vattnet med buljong, soja, fisksås och skalad och skivad ingefära. Stäng av plattan.
  3. Fördela nudlarna över fyra soppskålar, lägg på groddar, plockad mynta och koriander.
  4. Rulla små köttbullar av färsen och lägg ner i den varma buljongen, gör ett nytt uppkok och vänta till bollarna precis flutit upp.
  5. Fördela bollarna med lite buljong i nudeltallrikarna.
  6. Strö över hackade jordnötter och rostad lök och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept