Rödvinssås med chili och balsamvinäger

7 december 2007
Från Leilas mat

Rödvinssås är lyxigt och smakrik. Detta recept på rödvinssås passar utmärkt till både kött och fågel.

25 min
8
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Rödvinssås

  • 2 msk olivolja
  • 8 st schalottenlökar
  • 8 klyftor vitlök
  • 1 st ancho- eller chipotle-chili
  • 3 kvistar färsk rosmarin (eller 1 matsked torkad)
  • 5 dl rödvin
  • 8 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 dl kallt vatten

Gör så här

  1. Rödvinssås
    Hacka chilin. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen.
  2. Tillsätt rödvin, vatten, socker, kalvfond och vinäger.
  3. Reducera (koka ner) rödvinssåsen till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil.
  4. Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade rödvinssåsen.
Kommentera receptet

Fler goda recept