Chocolate chip cookies med apelsin och hasselnötter

30 min
Chocolate chip cookies med apelsin och hasselnötter
Foto: TV4
30 min

Du behöver

  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 st apelsin, skalet
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 100 g hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna cirka 10 minuter och gnugga sen bort det mesta av skalet i en torr handduk.
  3. Riv skalet på apelsinen. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära och det rivna apelsinskalet krämigt. Rör i ägget.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand.
  5. Hacka chokladen grovt och blanda den och de hela hasselnötterna i smeten.
  6. Klicka 1-2 matskedar smet med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper och platta till klickarna lite.
  7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept