Leilas chocolate gingerbread cookies

Leilas chocolate gingerbread cookies
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas chocolate gingerbread cookies

13 ingredienser

Leilas recept på amerikanska gingerbread cookies med ingefära, kanel, nejlika och chocolate chips. Goda och kryddiga kakor att baka till jul.

I videon ovan:
Se Leila baka kakorna!

Ingredienser

Chocolate gingerbread cookies

  • 125 g smör, mjukt
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 krm malen muskot
  • 1 tsk kakao (av god kvalitet)
  • 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 0,5 dl råsocker, att rulla i

Gör så här

Chocolate gingerbread cookies

  1. Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
  2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
  3. Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
  4. Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.