Leilas chocolate gingerbread cookies

Leilas chocolate gingerbread cookies
Foto: TV4
Från Leilas jul

Leilas recept på amerikanska gingerbread cookies med ingefära, kanel, nejlika och chocolate chips. Goda och kryddiga kakor att baka till jul.

I videon ovan:
Se Leila baka kakorna!

25 november 2011
Visa mer

Du behöver

Chocolate gingerbread cookies

  • 125 g mjukt smör
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 dl mörkt muskovadosocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1 tsk kakao av god kvalitet
  • 200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 0,5 dl råsocker att rulla i

Gör så här

  1. Chocolate gingerbread cookies
    Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
  2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
  3. Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
  4. Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept