New Mexico burger med bacon

New Mexico burger med bacon

Leila serverar sin maffiga hamburgare med mangosalsa och hemgjorda pommes.

Receptet lagades i Leilas home delivery. Till efterrätt bjöd Leila Erik och Mackan på marängsviss.

11 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

Hamburgare

  • 800 g köttfärs, nymalen
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 2 st äggulor
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk tabasco med chipotlesmak
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • olivolja, till stekning
  • cheddarost, gärna amerikansk färdigskivad för burgare
  • 4 st hamburgerbröd, stora med sesamfrön eller vallmofrön
  • 4 msk majonnäs, gärna amerikanska Hellmans
  • 2 st salladsblad, stora, gärna krispsallad
  • 2 st bifftomater
  • 2 st rödlökar
  • 1 paket bacon

Mangosallad

  • 1 st mango, stor, mogen
  • 2 st avokado, mogna
  • 1 kruka koriander
  • 0.5-1 mild jalepeno chili (eller spansk peppar)
  • 1 st lime, saft
  • 2 tsk honung
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Home fries

  • 8 st bakpotatisar
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Home fries
    Tvätta potatisen och skär den med skal i stavar till pommes frites och skölj stavarna i vatten.
  2. Låt dem torka och sprid sedan ut dem på en oljad plåt.
  3. Ringla över olivolja, salta och blanda noga.
  4. Rosta i ugnen, cirka 40 minuter.
  5. Hamburgare
    Blanda färsen med riven vitlök, äggulor, vispgrädde, dijonsenap, tabasco, salt och svartpeppar.
  6. Forma färsen till 4 burgare och stek/grilla dem i en het stekpanna/grillpanna i cirka 3 minuter på varje sida.
  7. Stek dem färdigt i ugnen tillsammans med pommes i cirka 7–8 minuter för rosa/medium.
  8. Mangosalsa
    Skala och skär mangon och avokadon i tärningar.
  9. Smaksätt med hackad koriander, hackad chili, limesaft, honung, olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  10. Knaperstek baconskivorna.
  11. Servering
    Lägg en skiva ost ovanpå varje hamburgare låt burgarna vila lite på en tallrik medan du grillar/steker bröden.
  12. Ringla lite olivolja på snittytorna på hamburgerbröden och salta med flingsalt innan du grillar/steker dem.
  13. Bred lite majonaise på bottenbrödet och lägg ett salladsblad ovanpå. Lägg på burgaren, skivad tomat och rödlök och bröd.
  14. Servera med hemgjorda pommes frites och mangosalsan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept