Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg
Foto: Fredrik Sandin Carlson
45 m
4 pizzor
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 50 g färsk jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
  4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  5. Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Rollo Kavel med Nylonlager Björk 25 cm

Rollo Kavel med Nylonlager Björk 25 cm 129 kr

Fler goda recept