Leilas Pan Bagnat

Från Leilas blogg

Den här smörgåsen är vanlig i Provence i södra Frankrike och uttalas pan-ban-yah. Det är ett urgröpt landbröd som penslas med olivolja på insidan och fylls med grillade grönsaker, ost och salami.

Jag tycker att man kan känna sig fri att varva vilka pålägg man vill - och har i kylen. Mackorna blir dessutom godare av att stå ett tag då brödet suger åt sig, så det är en perfekt picknick smörgås. /Leila Lindholm

2 juli 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 aubergine
  • 1 zuccini
  • 1 röd paprika
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 stort runt lantbröd
  • 4 msk svart tapenade (130 g)
  • 2 buffelmozzarella
  • 10 skivor salami
  • 2 avokado
  • 1 knippe färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
  2. Skiva aubergine och zuccini på längden och skär paprikan i breda klyftor.
  3. Lägg grönsakerna på en plåt, pensla dem på bägge sidor med olivolja och krydda med flingsalt.
  4. Rosta dem i ugnen tills de fått en mörk rostad färg, cirka 25 minuter.
  5. Skär av toppen på lantbrödet, gröp ur brödet och lämna cirka 1,5 cm tjocka väggar.
  6. Smörj in insidan av brödet med olivolja och tapenade och börja varva pålägget med grillade grönsaker och avokado. Ta eventuellt bort lite bröd från insidan av locket så att det inte blir för tjockt. OBS! Glöm inte att krydda mellan lagren. Lägg ihop brödet och pressa till det ordentligt så att det håller ihop.
  7. Skär brödet i 6 tårtbitar och linda in dem i smörgåspapper och folie. Bon apetit!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept