Leilas bananscones

50 m
8 scones
Leilas bananscones
Foto: Stephanie Bjelkstam
50 m
8 scones

Du behöver

  • 5 bananer, mogna
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 msk kokosolja
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokosflingor
  • mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Mosa bananerna i en bunke och blanda med äggen.

  3. Smält kokosoljan på spisen, låt svalna något.

  4. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i bananerna.
 Tillsätt kokosoljan. Låt smeten stå och svälla i cirka 10-15 minuter.
  5. Klicka ut smeten till scones på en plåt med bakplåtspapper och lägg på mandelspån.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept