Rigatoni med Karljohansvamp

Rigatoni med Karljohansvamp
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Rigatoni med Karljohansvamp

10 ingredienser

Rigatoni är tjocka räfflade pastarör. Du kan byta ut rigatonin mot vilken annan pastasort du vill.

Leilas tips!
Svamp brukar man inte skölja rent utan borsta den med pensel skär bort eventuell smuts med kniv. Stek aldrig för mycket svamp i stekpannan på en och samma gång, då kokas svampen istället för steks.
Pasta som skall blandas med en sås skall bara kokas al dente eftersom pastan mjuknar ytterligare när den ligger i såsen.

Ingredienser

portioner
  • rigatoni (eller annan pasta)
  • 4 klyftor vitlök
  • 400 g karljohansvamp
  • 2 msk smör
  • 4 dl vispgrädde
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • några droppar tryffelolja
  • en bit färsk pecorinoost
  • 2 kvistar färsk rosmarin

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  2. Skiva svampen och vitlöken tunt.
  3. Bryn smöret i en stekpanna och tillsätt svamp och vitlök, salta och peppra.
  4. Häll i vispgrädden och låt koka upp.
  5. Blanda ner pastan och lägg upp på ett stort fat.
  6. Ringa över lite tryffelolja, riv över pecorinoost och toppa med finhackad rosmarin.