Kanelkyckling med Pumpa och Halloumisallad

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk krossade fänkålsfrön
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk spiskummin
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • olivolja till stekning
  • 400 g pumpakött i bitar
  • 0,5 mild röd chilifrukt
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 tsk kanel
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 3 dl risonipasta
  • 1 pkt halloumiost
  • 1 ask ruccola
  • 3 msk rostade solrosfrön
  • 3 msk russin

Gör så här

  1. 1.Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2.Blanda pumpa med skivad chili, vitlök, honung och kryddor i ett ugnsfat.
  3. 3.Ugns rosta pumpan till en gyllene färg i 30 minuter.
  4. 4.Marinera kycklingen och stek på medeltemperatur i olivolja, låt den vila.
  5. 5.Koka risonipastan i saltat vatten och stek halloumin i olivolja med salt och svartpeppar.
  6. 6.Lägg upp ruccolan på ett stort fat och varva rostad pumpa, skivad kyckling och halloumi över salladen.
  7. 7.Pressa över apelsinsaft, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
  8. 8.Toppa med solrosfrön och russin, servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept