Tonfiskburgare

Tonfiskburgare
Foto: TV4
Från Leilas mat

Grillade hamburgare på tonfisk som serveras i hamburgebröd. Bra att variera med på sommaren!

28 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g färsk tonfisk
  • 3 st salladslök
  • 1 kruka koriander
  • 1 st mild röd chilifrukt
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 tsk fisksås
  • svartpeppar från kvarn
  • flingsalt
  • olivolja
  • 4 st frallor med solrosfrön eller dylikt
  • 2 st hjärtbladsallad
  • 4 msk majonnäs
  • 2 st tomater

Gör så här

  1. Mixa tonfisken i en hushållsmixer.
  2. Skiva salladslöken i tunna skivor, hacka koriander och chili fint och vänd samman med tonfisken.
  3. Smaksätt fisken med sweet chili, fisksås, svartpeppar och salt.
  4. Forma färsen till hamburgare, gnid in dem i lite olivolja och grilla i en rykande het grillpanna.
  5. Grilla bröden med lite olivolja och salt, bred på lite majonnäs och lägg på ett salladsblad och skivad tomat.
  6. Lägg på tonfiskburgaren och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept