Tonfiskburgare

Tonfiskburgare
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Tonfiskburgare

13 ingredienser

Grillade hamburgare på tonfisk som serveras i hamburgebröd. Bra att variera med på sommaren!

Ingredienser

portioner
  • 700 g färsk tonfisk
  • 3 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 mild röd chilifrukt
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 tsk fisksås
  • svartpeppar, nymalen
  • flingsalt
  • olivolja
  • 4 frallor, med solrosfrön eller dylikt
  • 2 hjärtbladsallad
  • 4 msk majonnäs
  • 2 tomater

Gör så här

  1. Mixa tonfisken i en hushållsmixer.
  2. Skiva salladslöken i tunna skivor, hacka koriander och chili fint och vänd samman med tonfisken.
  3. Smaksätt fisken med sweet chili, fisksås, svartpeppar och salt.
  4. Forma färsen till hamburgare, gnid in dem i lite olivolja och grilla i en rykande het grillpanna.
  5. Grilla bröden med lite olivolja och salt, bred på lite majonnäs och lägg på ett salladsblad och skivad tomat.
  6. Lägg på tonfiskburgaren och servera direkt.