Leilas indiska turbocurry

Från Leilas mat

Snabb indisk curryrätt på Leilas vis.

Tips!
Du kan reglera styrkan på rätten med currypastan och det finns många olika sorter att välja på. Den här rätten kan du också göra med blåmusslor om du inte hittar vongole eller hjärtmusslor.

9 maj 2008
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 300 g vongole alt. hjärtmusslor
  • 2 msk olivolja
  • 1-3 msk hot curry paste (beroende på hur stark man vill ha den)
  • flingsalt
  • 1 msk Mango Chutney
  • 1 burk (400 ml) kokosmjölk
  • 400 g råa skalade tigerräkor (gärna med stjärtfenan kvar)
  • 200 g franska gröna bönor (Haricots vert)
  • 1 st lime, saften
  • En röd mild chili och en kruka koriander till garnering

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Tvätta musslorna och kontrollera att de är stängda, annars släng dem.
  3. Värm olja i en wok tills den är rykande het.
  4. Fräs ihop lök, vitlök med oljan.
  5. Tillsätt currypastan, salt och mango chutney och rör om.
  6. Släng i musslor och fräs runt snabbt i woken.
  7. Tillsätt kokosmjölken, tigerräkor och bönor delade på mitten och koka, cirka 2 minuter.
  8. Pressa i limesaft och servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept