Kokoslax i folie med passion island-salsa

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 600 g lax
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 bit ingefära (tumstor)
  • 5 st limeblad
  • 1 st mild röd chili
  • 2 dl kokosgrädde (eller det tjocka av kokosmjölken)
  • 1 st mango
  • 0,5 st gurka
  • 3 st avokado
  • 1 st mild röd chili
  • 2 st saft av 2 lime
  • 1 st apelsin, saften
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader eller tänd grillen.
  2. Riv 4 stora bitar folie och lägg ut dem på bänken, smörj dem i mitten med lite olivolja.
  3. Lägg portionsbitar av fisken på foliet och gnid in den i salt och peppar.
  4. Riv vitlöken och ingefäran, finhacka limebladen, skiva chilin och blanda med kokosgrädden. Gnid in alla kryddorna i fisken. Vik ihop paketen.
  5. Skala och tärna mango, avokado och gurka i centimeterstora bitar.
  6. Tillsätt hackad chili och smaksätt salsan med salt, peppar, citrussaft, honung och olivolja.
  7. Grilla foliepaketen på grillen eller baka dem i ugnen i cirka 10 minuter. Servera med salsan.
  8. Leilas tips!
  9. Det är verkligen råvarorna som avgör resultatet på din maträtt! Det är otroligt viktigt att använda mogen och bra frukt och grönsaker. En frukt eller grönsak som inte är mogen har absolut inte utvecklat sina smaker. Och resultatet blir en fadd och smaklös salsa.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept