Halstrad fisk med vaniljravioli

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

Festligt, otroligt gott och extremt lättlagat!

Muskotnöten odlas i Västindien, kanske inte så mycket på just Aruba men på flera andra öar runtom. Vaniljen kommer från en speciell orkidéart och är en av världens dyraste kryddor. Den bästa enligt mig, kommer från Tahiti. Inuti stången finns svarta små frön som man skrapar ur när man har delat stången.

4 december 2007
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 300 g vit fisk, t ex uer, gös, torsk, hälleflundra
  • lite god olivolja
  • 1 st citron, rivet skal
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 pkt ravioli, gärna ricotta-ravioli med svampfyllning
  • 2 dl grädde
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 krm malen muskotnöt (gärna färsk)
  • 50 g pecorinoost

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
  2. Smörj in fisken i olja, rivet citronskal, salt och peppar och grilla den på grill eller i grillpanna.
  3. Dela och skrapa ur vaniljstången och koka upp den med grädden.
  4. Tillsätt varm nykokt ravioli och krydda med muskot, salt och peppar.
  5. Servera med färsk riven pecorinoost och halstrad fisk.
  6. Kul att veta:
  7. Muskotnöten odlas i Västindien, kanske inte så mycket på just Aruba men på flera andra öar runtom. Vaniljen kommer från en speciell orkidéart och är en av världens dyraste kryddor. Den bästa enligt mig, kommer från Tahiti. Inuti stången finns svarta små frön som man skrapar ur när man har delat stången.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept