Grillad tonfisk med brynt honungs och rosmarinsmör

Grillad tonfisk med brynt honungs och rosmarinsmör
Foto: TV4
Från Leilas mat

Tonfisk är gott att lägga på grillen. För att göra det extra gott, servera med brynt smör som smakar honung och rosmarin.

10 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g smör
  • 4 kvistar rosmarin
  • 2 msk honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 600 g färsk tonfisk
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 ask körsbärs tomater
  • 1 påse ruccola
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 st citroner

Gör så här

  1. Plocka och finhacka rosmarinen, bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull.
  2. Tillsätt honungen, rosmarin och balsamvinäger. Ringla över den grillade fisken vid servering.
  3. Skiva tonfisken i skivor och gnid in dem i olivolja, salt och peppar.
  4. Hetta upp en grillpanna i gjutjärn rykande het, grilla fisken cirka 1 minut per sida så att den har en rå kärna.
  5. Dela körsbärstomater och lägg upp på tallrik med spolad ruccola. Strö över urkärnade oliver. Lägg upp fisken på tallriken och ringla rosmarinsmöret över fisken och salladen. Servera med citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept