Grillad svärdfisk med Passion Island salsa och rostad sötpotatis

Från Leilas mat

Svärdfisk är gott att grilla. Servera med en salsa på mango och papaya och lägg till rostad sötpotatis. Mums!

Tips!
Det är verkligen råvarorna som avgör resultatet på din maträtt. Det är otroligt viktigt att använda mogen och bra frukt och grönsaker. En frukt eller grönsak som inte är mogen har absolut inte utvecklat sina smaker. Och resultatet blir en fadd och smaklös salsa.

9 maj 2008
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,28 kg Svärdfisk
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 st mango
  • 1 st papaya
  • 500 g cocktailtomat på kvist
  • 3 st avokado
  • 1 knippe färsk mynta i lösvikt
  • 2 st lime, saften
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl svarta bönor (kokade i kycklingbuljong med vitlök och salt)

Gör så här

  1. Skala och tärna mangon och papayan i 1 cm stora bitar.
  2. Dela tomaterna på hälften och tärna avokadon.
  3. Hacka myntan och lägg allt i en skål, häll över limesaft och olivolja. Vänta med att krydda och blanda tills precis innan servering. Blanda då försiktigt och inte för länge, då blir det mos.
  4. Skiva svärdfisken i 8 skivor och gnid in dem i olivolja, salt och peppar.
  5. Grilla fisken i en rykande het grillpanna och servera med salsa och rostad söt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept