Leila Lindholm Från --

Leilas Påsklax Nicoise

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 msk gourmetsalt
  • 3 dl Risoni pasta
  • 4 st ägg
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 msk socker
  • 2 st avokado
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk kapris
  • 50 g färsk parmesan
  • 1 st citron
  • smör
  • olivolja
  • gourmetsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  2. Koka äggen i 9 minuter ( lägg alltid i dem i kokande vatten, och låt dem svalna under spolande kallt vatten).
  3. Blanda paprikapulver, cayennepeppar och salt.
  4. Krydda laxen rikligt med kryddblandningen och stek den i smör och olivolja.
  5. Stek tomaterna hela i lite olivolja och socker.
  6. Blanda pasta, delade ägg, tärnad avokado, plockade basilikablad och kapris.
  7. Toppa med hyvlad parmesan, pressad citronsaft, salt, svartpeppar och olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept