Leilas salta pizzasnurror

Leilas salta pizzasnurror
Foto: TV4
Från Leila bakar

Pizzasnurror är det perfekta drinktilltugget, små och naggande goda. Sardell och fårost bidrar med den goda sältan. När man skivar rullen är det lätt hänt att skivorna blir hoptryckta och avlånga. Använd därför en vass sågtandad kniv och såga igenom rullen. /Leila Lindholm

Receptet ger ca 100 små snurror.

Här hittar du

Pizza med surdeg, grundrecept

.

8 november 2011
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 sats pizzadeg (se grundrecept)
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 kruka färsk oregano
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 2 st sardellfiléer
  • 100 g mjukt smör
  • 1 msk honung
  • 60 g parmesanost
  • 100 g fårost
  • vatten till pensling
  • flingsalt

Gör så här

  1. Gör pizzadegen enligt grundreceptet och låt den jäsa.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Pressa vitlöksklyftorna, finhacka oreganon och rosmarin och mosa sönder sardellfiléerna. Blanda det med mjukt smör och finriven parmesanost och smulad fårost.
  4. Kavla ut degen till en tunn rektangel.
  5. Bred ut kryddsmöret över degen.
  6. Pensla den ena långsidan med lite vatten.
  7. Rulla ihop degen till en tajt rulle från den andra långsidan.
  8. Skär degen i tunna skivor med en vass kniv och lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Strö över lite flingsalt.
  10. Grädda snurrorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar Se fler

Fler goda recept