Grillad oxfilécarpaccio

Grillad oxfilécarpaccio
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 700 g oxfilé
  • flingsalt
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk korianderfrö
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 5 st rädisor
  • 1 st mild röd chili
  • 1 knippe salladslök (bara det gröna)
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Tänd grillen. Putsa oxfilén från hinnor. Skär bort huvudet.
  2. Krydda en skärbräda med flingsalt, paprikapulver, stötta korianderfrön och svartpeppar. Gnid in oxfilén i olivolja och rulla in den i kryddorna så att de fastnar på filéen.
  3. Grilla oxfilén en kort stund över en het grill så du bara får en stekyta. Den ska vara helt rå i mitten. Låt köttet svalna.
  4. Rosta pinjenötterna i en kastrull med flingsalt tills de fått färg
  5. Skär oxfilén i tunna skivor och lägg upp på ett stort fat.
  6. Skiva rädisor, chili och salladslök lövtunt. Strö detta över köttet tillsammans med plockade korianderblad och rostade pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept