Yoghurtsill med vitlök, chili och basilika

Yoghurtsill med vitlök, chili och basilika
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Yoghurtsill med vitlök, chili och basilika

9 ingredienser

Leila Lindholm gör en krämig, fräsch och lite annorlunda sill till julbordet.

Ingredienser

  • 3 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
  2. Blanda sweet chilisås, hackad basilika, riven vitlök, yoghurt, rivet citronskal, olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.
  3. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen, fyll en sillburk eller sillkrus och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar. Om man vill kan sillen ätas direkt.