Leilas snabba senapsill

Leilas snabba senapsill
Foto: TV4

Du behöver

  • 3 pkt 5–minuterssill (à 420 g)
  • 1 dl crème fraîche
  • Flingsalt och svartpeppar från kvarn
  • 2 dl senapssås(se recept nedan)

Senapssås

  • 1 dl senap, svensk, finkornig
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 dl solrosolja
  • 2 msk espressokaffe, kallt
  • dill, färsk

Gör så här

  1. Senapssås
    Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning.
  3. Smaksätt med kall espresso. Vänd ner färsk skuren dill precis innan servering.
  4. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
  5. Skiva sillen i bitar och blanda den med senapssåsen och crème fraîche.
  6. Smaksätt med kryddor och fyll en sillburk eller sillkrus och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar. Om man vill kan sillen ätas direkt!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept