Tryffel och salami crostini

Tryffel och salami crostini
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Tryffel och salami crostini

10 ingredienser

Crostini med tryffel och salami är perfekt plockmat att ta fram på till exempel buffén.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 smal baguette
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • 0,5 ask färskost [100 g]
  • 0,5 tsk tryffelolja
  • 0,5 msk extra virgin olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 12 skivor kryddig salami (eller chorizo)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva baguetten i tunna skivor och pensla dem med smält smör och olja, salta försiktigt med flingsalt.
  3. Rosta dem gyllene i ugnen och låt de svalna.
  4. Blanda färskosten med tryffelolja och olivolja och smaksätt med lite salt och peppar.
  5. Bred ett lager ost på brödskivorna och toppa med en skiva salami.