Vaniljsås med rosmarin till färsk pasta

Vaniljsås med rosmarin till färsk pasta
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Vaniljsås med rosmarin till färsk pasta

6 ingredienser

Den här supergoda, gräddiga såsen brukar jag servera till min ravioli men det är även en fantastisk god sås till grillad eller kokt vit fisk. /Leila Lindholm

Här finns recept som passar till:

Leilas grundrecept på färsk pasta

Färsk ravioli med skinka

Karamelli-Ravioli med färsk ricotta och nötter

Ingredienser

portioner
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 dl riven/hyvlad färsk parmesanost
  • 3 kvistar färsk rosmarin

Gör så här

  1. Dela och skrapa ur vaniljstången.
  2. Koka den och fröna med grädden i 3 minuter.
  3. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
  4. Blanda såsen med nykokt pasta.
  5. Strö över hyvlad färsk parmesanost och hackad rosmarin.