Halloumisallad med färska jordgubbar, mynta och valnötter

Halloumisallad är en av sommarens absoluta läckerheter. Tillsammans med syrligheten i jpordgubbarna blir det en underbar sommarsallad.

11 maj 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 l jordgubbar
  • 400 g (2 pkt) halloumiost
  • 2 askar rucola
  • 1 kruka pepparmynta
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 100 g valnötter

Gör så här

  1. Skiva jordgubbarna och skär osten i ½-1 cm tjocka skivor.
  2. Lägg lite ruccolasallad på varje tallrik. Strö över skivade jordgubbar, plockade pepparmyntsblad, ringla över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Toppa med krossade valnötter.
  3. Stek osten i olivolja tills den får en gyllene färg och lägg de varma ostskivorna över salladerna, servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept