Påskig couscouspaella

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 3 msk olivolja
  • 2 st vitlökslyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • 300 g tigerräkor eller västkustsräkor
  • 1 ask cocktailtomater
  • svartpeppar från kvarn
  • 5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 5 dl couscous
  • 1 huvud romansallad
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 knippe rädisor
  • 50 g rostat mandelspån
  • 400 g varmrökt lax
  • 4 st ägg, krämigt kokta
  • 2 msk flytande honung
  • 1 st pressad citron
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Mixa ihop honung, rapsolja och lite pressad citron till en vinegrette och krydda med salt och peppar.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning. Halvera tomaterna. Hetta upp en gryta och svetta räkorna och tomaterna i olja. Finhacka vitlöken och tillsätt tillsammans med kryddorna och stek i cirka 1 minut till.
  3. Häll över den kokheta buljongen och låt koka upp.
  4. Rör i couscous och låt svälla under lock i 5 minuter.
  5. Luckra upp couscousgrynen med hjälp av en gaffel.
  6. Börja uppläggningen på fatet med grovt riven romansallad. Varva resterande grönsaker med mandel och couscous.
  7. Halvera äggen. Toppa fatet med varmrökt lax och ägghalvorna. Ringla vinegretten över fatet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept