Caesarsallad med chiliräkor och krutonger

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 600 g råa, stora räkor
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 huvud romansallad
  • 1 pkt bacon
  • 1 st ciabatta, eller lantbröd
  • god olivolja
  • flingsalt

Leilas godaste Ceasar-dressing:

  • 2 äggulor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 klyftor vitlök
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 dl god olivolja
  • 1 dl solrosolja
  • 0,5 dl mjölk (3%)
  • 1 bit färsk parmesanost
  • saft av 1/2 citron
  • några droppar tabasco

Gör så här

  1. Blanda sweet chilisås, soja, riven vitlök, ingefära i en skål. Lägg i räkorna och låt de marinera.
  2. Gör dressingen: Vispa samman gulor med vinäger, riven vitlök, salt och peppar.
  3. Slå i oljan i en tunn stråle under konstant vispning och tillsätt mjölken i omgångar varefter dressingen tjocknar.
  4. Rör i fint riven parmesanost (1 dl), citronsaft och tabasco.
  5. Skiva och knaperstek baconet.
  6. Riv brödet i tussar, ringla över lite olivolja och strö över flingsalt.
  7. Rosta krutongerna gyllene på grill eller i ugn 200 grader. Grilla räkorna.
  8. Blanda salladen med dressingen och toppa med färsk riven parmesan, krutonger och räkor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept