Apelsin- och endivesallad med kvibilleost och kryddrostade nötter

20 min
6
20 min
6

Du behöver

  • 2 st apelsiner
  • 2 st blodapelsiner
  • 1 st granatäpple
  • 3 st endiver
  • 1 ask ruccola
  • 200 g kvibille ädelost
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Kryddrostade nötter:

  • 3 dl blandade nötter (tex. hasselnötter, mandelspån & cashews)
  • 0,5 st äggvita
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Kryddrostade nötter: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda nötter med äggvita. Skaka nötterna med socker och kryddor. Rosta nötterna i 10 minuter, låt svalna och hacka dem sedan grovt.
  3. Sallad: Skär av ändarna på apelsinen och skala dem med kniv. Skär ut filéerna (alltså skär ur fruktköttet så att hinnorna inte kommer med).
  4. Blanda endiver, ruccola, apelsin och granatäpple i en skål. Ringla över olja, balsamvinäger och krydda.
  5. Skiva osten tunt och strö den över salladen. Toppa till sist med kryddrostade nötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept