Ullas spröda knäckebröd

Ullas spröda knäckebröd
Foto: TV4
Från Leilas jul

Det här knäckebrödet bakar jag ofta till ostbrickan, både till jul och midsommar. Det ska vara riktigt sprött och krispigt så kavla ut det riktigt papperstunt.

26 mars 2009
Visa mer
1h 20 min
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Till 24 knäckebröd:

  • 5 dl mjölk
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk hel kummin
  • 10 g färsk jäst
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 7 dl grahamsmjöl

Gör så här

  1. Värm mjölk, honung, sirap, salt och kryddor som har stötts i mortel till max 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
  3. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60 minuter.
  5. Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon minut till. Låt svalna på brödgaller.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept