Rågsiktskakor

1h 35 min
Rågsiktskakor
Foto: TV4
1h 35 min

Du behöver

  • 50 g smör
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 dl mjölk 3%
  • 2 tsk salt
  • 1 dl bröd sirap
  • 1,5 msk brödkrydda
  • 1 pkt torrjäst
  • 6 dl rågsikt (Obs, rågmjöl och rågsikt är inte samma sak!)
  • 1 tsk ättika
  • 5 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Smält smöret i en kastrull och värm med olivolja, mjölk, salt, sirap och brödkrydda till 45-50 grader.
  3. Blanda torrjästen med rågsikten i en bunke och häll ner i degvätskan, tillsätt ättika och börja knåda.
  4. Arbeta in vetemjölet i degen, lite i taget tills den börjar släppa i kanterna.
  5. Jäs degen i bunken till dubbel storlek under bakduk.
  6. Baka ut degen till tekakor på ett mjölat bakbord och snitta dem i fyra bitar (som scones).
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
  8. Nagga tekakorna med en gaffel och grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept