Dalatunnbröd i stekpanna

1h 35 min
Dalatunnbröd i stekpanna
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1h 35 min

Du behöver

steg 1:

  • 15 g (¼ paket) färsk jäst
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk krossad anis
  • 1 tsk krossat fänkåls frön
  • 1,5 tsk salt
  • 2,5 dl mjölk 3%
  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl special

steg 2:

  • 300 g varm nykokt potatis (skalad)
  • 1,5 dl vetemjöl special
  • 1,5 dl rågsikt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll i strösocker.
  2. Smält smöret och värm med mjölk, sirap, kryddor och salt till 37 grader.
  3. Häll vätskan över jästen och rör om ordentligt.
  4. Tillsätt rågsikt och vetemjöl och rör ihop till en kladdig deg.
  5. Jäs under bakduk till dubbel storlek, cirka 1 timme.
  6. Pressa den varma potatisen med en gaffel och knåda in den i degen. Tillsätt vetemjöl och rågsikt tills den inte kladdar längre.
  7. Dela den i små bitar och kavla ut till tunna runda kakor.
  8. Stek bröden på medeltemperatur i en torr stekpanna, någon minut på varje sida, tills det fått lite färg. Var försiktig så du inte steker för länge, då blir brödet hårt och knaprigt.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept