Franskt kryddbröd - Pain d épice

55 min
Franskt kryddbröd - Pain d épice
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Leila bakar

Pain d épice är det perfekta brödet till ostbrickan och är helt galet gott! Kryddbrödet är supersnabbt och enkelt, det är bara att röra ihop smeten och grädda. Bröd som är bakat på bikarbonat eller bakpulver är godast nybakat eftersom hållbarheten är lite kortare än bröd bakat på jäst.

18 november 2008
Visa mer
55 min

Du behöver

  • 1 dl honung
  • 0,5 dl råsocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 10 st torkade aprikoser
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk bikarbonat
  • smör och hyvlad mandel till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
  2. Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
  3. Hacka aprikoserna och blanda med hela pumpakärnor, valnötter, vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
  4. Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
  5. Smörj en sockerkaksform och bröa med hyvlad mandel. Fyll formen och grädda, i 40-50 minuter.
  6. Leilas tips!
  7. Pain d?épice är det perfekta brödet till ostbrickan och är helt galet gott!! Kryddbrödet är supersnabbt och enkelt, det är bara att röra ihop smeten och grädda. Bröd som är bakat på bikarbonat eller bakpulver är godast nybakat eftersom hållbarheten är lite kortare än bröd bakat på jäst.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept