Frozen pepparkaks-cheesecake och Leilas rom & vaniljbär

Leila Lindholm

Frozen pepparkaks-cheesecake och Leilas rom & vaniljbär

13 ingredienser

Ingredienser

  • 150 g pepparkaka
  • 150 g havreflarn
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 3 äggvitor
  • 1 msk strösocker

Leilas rom & vaniljbär:

  • 0,5 vaniljstång
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl mörk rom
  • 250 g frysta blandade bär

Gör så här

  1. Det här blir en tårta.
  2. Vispa äggvitor och 1 msk strösocker till ett vitt skum.
  3. Vispa äggulor och 1 1/2 dl strösocker poröst och blanda med osten.
  4. Vispa grädden fluffig.
  5. Vänd samman grädde, ostsmet och äggvitor.
  6. Krossa kexen och strö hälften av dem i botten på en kakform med löstagbara kanter, fyll på med glassmeten och strö resten av kexen på toppen.
  7. Frys tårtan i minst 5 timmar.
  8. Den bör tinas något i kyl innan servering.
  9. Leilas rom & vaniljbär:
  10. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
  11. Koka upp strösocker, vatten och vaniljstång med frön i cirka 2 minuter.
  12. Tag av från värmen och häll i rom och frysta bär, låt marinera några minuter innan servering.
  13. Tips!
  14. Denna tårta är praktisk att ha i frysen och går att göra flera dagar innan festen!
  15. Vanilj- och rommarinaden är en jättegod marinad till fruktsallad också!