Pepparnötter

Från Efter tio

Annorlunda kakor med peppar och anis från boken "Fikadags" av Elisabet Andrèasson. Cirka 90 kakor.

17 december 2008
Visa mer
0h

Du behöver

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 30 g smör
  • 1 dl sirap
  • 1,5 dl socker
  • 1 krm bikarbonat
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,5 tsk anis
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda vispgrädde, smör, sirap, socker, bikarbonat, vitpeppar och anis i en gryta. Låt det koka upp och rör hela tiden.
  2. Häll över smeten i en skål. Låt smeten bli helt kall. Rör då och då medan den kallnar så att den behåller sin jämna konsistens.
  3. Arbeta sedan in mjölet tills degen är smidig.
  4. Täck degen med folie och låt den stå kallt i kylskåpet till nästa dag.
  5. Nästa dag: Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram degen och rulla fingertjocka längder. Skär längderna på sned och sätt dem på smord plåt, bakplåtspapper eller bakplåtsduk.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen tills de är vackert bruna, cirka 10 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept