Vispa smör, socker och sirap krämigt. Ta gärna hjälp av en elvisp eller en matberedare.
Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt i en bunke.
Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
Smält chokladen i en skål över en kastrull med kokhett vatten och vänd försiktigt ner den i smeten.
Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
Chokladglasyren: Koka upp grädden och ta av den från värmen.
Hacka chokladen och rör ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om tills allt blandats till en glasyr.
När kakorna är färdiga, ta ut dem ur ugnen och lägg den första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).
Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr. Använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.