Färsk gnocchi med svamp

10 min
2
Från Nyhetsmorgon

Den här läckra pastarätten tar 10 minuter att göra från början till slut.

Pecorino är en hård fårost från Sicilien. Den påminner om parmesanost den är bara lite syrligare och saltare.

7 januari 2009
Visa mer
10 min
2

Du behöver

  • 1 påse färsk gnocchi
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g blandad färsk svamp
  • 50 g färsk riven parmesan, eller pecorino
  • gourmetsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • ev några droppar tryffelolja

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till pastan.
  2. Skala och skiva vitlöken fint och skär svampen i skivor eller bitar.
  3. Stek vitlök och svamp tillsammans i en stekpanna med hälften av smöret och oljan.
  4. Koka pastan i 1 1/2 minut och häll av vattnet.
  5. Stek pastan i en het stekpanna med resterande smör och olja.
  6. Blanda ner svampen och krydda med salt och peppar och eventuellt tryffelolja.
  7. Strö över färsk, riven ost och servera genast på ett stort serveringsfat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept