Färsk gnocchi med svamp

Leila Lindholm

Färsk gnocchi med svamp

9 ingredienser

10 min

Den här läckra pastarätten tar 10 minuter att göra från början till slut.

Pecorino är en hård fårost från Sicilien. Den påminner om parmesanost den är bara lite syrligare och saltare.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp färsk gnocchi
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g blandad färsk svamp
  • 50 g parmesanost, riven, (eller pecorino)
  • gourmetsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • ev några droppar tryffelolja

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till pastan.
  2. Skala och skiva vitlöken fint och skär svampen i skivor eller bitar.
  3. Stek vitlök och svamp tillsammans i en stekpanna med hälften av smöret och oljan.
  4. Koka pastan i 1 1/2 minut och häll av vattnet.
  5. Stek pastan i en het stekpanna med resterande smör och olja.
  6. Blanda ner svampen och krydda med salt och peppar och eventuellt tryffelolja.
  7. Strö över färsk, riven ost och servera genast på ett stort serveringsfat.