Grillad korv med bön- och potatissallad

35 min
4
35 min
4

Du behöver

  • 600 g korv (av valfri smak)
  • 1 kg potatis med skal (kokt)
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk kidneybönor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • några droppar tabasco
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 ask körsbärstomater

Citronyoghurt:

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st citron, rivet skal
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något.
  3. Tärna den kokta potatisen och lägg den i en skål. Spola av bönorna och blanda dem med potatisen.
  4. Smaksätt med riven vitlök, kryddor, vinäger, olja och hackade örter. Toppa med körsbärstomater.
  5. Blanda ihop yoghurt, honung och citronskal. Krydda med salt och peppar.
  6. Grilla eller stek korven.
  7. Servera korven tillsammans med bönsalladen och citronyoghurten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept