Turbosallad med grillat päron och annat

Turbosallad med grillat päron och annat
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Turbosallad med grillat päron och annat

7 ingredienser

Turbosallad med grillat päron, salami och ädelost. Behöver du göra en sallad snabbt är det här ett hett tips. Den är väldigt god och går snabbt att göra i ordning.

Tips!
När man använder grillpanna ska den alltid vara rykande het. Man häller aldrig olja i en grillpanna men det är bra om man gnider in det som ska grillas i lite olja och kryddor. Olja tillför den rökiga grillsmaken. Jag använder bara grillpannor i gjutjärn då jag anser att de ger både mer smak och ett bättre grillresultat. Den svenska ädelosten Kvibille är en av mina personliga favoriter. Smaken är super och den är toppen i matlagning, inte bara på ostbrickan! God att skiva tunn på hamburgaren, i sallader och röror.

Ingredienser

portioner
  • 2 fasta päron
  • 1 msk olivolja
  • 1 ask mâchesallad [200 g]
  • 140 g Kvibille ädelost
  • 150 g salami (eller annat lufttorkat kött)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Tvätta och klyfta päronet, skär bort kärnhuset och blanda klyftorna med olivolja och flingsalt.
  2. Värm en grillpanna i gjutjärn och grilla päronet i rykande het panna.
  3. Lägg machésalladen på ett stort serveringsfat och strö över grillat päron.
  4. Skiva ädelosten i tunna skivor och strö över salladen, krydda med svartpeppar.
  5. Toppa med salami eller annat luftorkat kött.