Turbosallad med grillat päron och annat

Turbosallad med grillat päron och annat
Foto: TV4
Från Leilas mat

Turbosallad med grillat päron, salami och ädelost. Behöver du göra en sallad snabbt är det här ett hett tips. Den är väldigt god och går snabbt att göra i ordning.

Tips!
När man använder grillpanna ska den alltid vara rykande het. Man häller aldrig olja i en grillpanna men det är bra om man gnider in det som ska grillas i lite olja och kryddor. Olja tillför den rökiga grillsmaken. Jag använder bara grillpannor i gjutjärn då jag anser att de ger både mer smak och ett bättre grillresultat. Den svenska ädelosten Kvibille är en av mina personliga favoriter. Smaken är super och den är toppen i matlagning, inte bara på ostbrickan! God att skiva tunn på hamburgaren, i sallader och röror.

8 september 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 st fasta päron
  • 1 msk olivolja
  • 1 ask (200g) maché sallad
  • 140 g kvibille ädelost
  • 150 g salami (eller annat lufttorkat kött)
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Tvätta och klyfta päronet, skär bort kärnhuset och blanda klyftorna med olivolja och flingsalt.
  2. Värm en grillpanna i gjutjärn och grilla päronet i rykande het panna.
  3. Lägg machésalladen på ett stort serveringsfat och strö över grillat päron.
  4. Skiva ädelosten i tunna skivor och strö över salladen, krydda med svartpeppar.
  5. Toppa med salami eller annat luftorkat kött.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept