Kokosmarinerad gös

Kokosmarinerad gös
Foto: TV4

Fisk i folie passar bra på grillen. Gös är en fisk som passar bra i folie.

Använd kokosgrädde eller det tjocka av kokosmjölken som brukar lägga sig överst i burken, man ska inte skaka burken innan öppning.

Glöm inte aluminiumfolie!

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g kokt färsk potatis
  • 12 st skogschampinjoner
  • 1 st mild röd chili
  • 150 g haricot verts
  • 150 g sockerärtor
  • 600 g gösfilé
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tum ingefära
  • 5 st färska limeblad
  • 3 dl kokosgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader eller tänd grillen.
  2. Riv 4 stora foliebitar och lägg ut dem på bänken.
  3. Skiva potatis, svamp och chili. Dela haricot verts och sockerärtorna. Skär gösen i portionsbitar.
  4. Lägg potatis, grönsaker och fisk på foliet. Salta och peppra.
  5. Forma foliet som en skål (så att man kan hälla i kokosmjölksmarinad).
  6. Riv vitlök och ingefära, strimla limeblad och blanda med kokosgrädden. Häll över fisken och stäng paketen.
  7. Grilla foliepaketen på grillen eller baka dem i ugnen i cirka 10 minuter. Inte för länge, då blir fisken torr. Öppna och tjuvtitta om du är osäker på om det är färdigt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept