Leilas goda saffransscones

20 min
Leilas goda saffransscones
Foto: TV4
20 min

Du behöver

Till 8 scones:

  • 2 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 st ekologiskt ägg
  • Ägg, mandelspån och råsocker till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna.
  3. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
  4. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  5. Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg.
  6. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga.
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
  8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept