Grillad avokado med räkor

Grillad avokado med räkor
Foto: TV4
Från Leilas mat

Varm avokado fylld med räkröra och fräsch lime.

Tips!
Grillad varm avokado är grymt gott, smaken blommar verkligen ut. Köp alltid några extra avokado ifall någon skulle vara dålig. Man vet att en avokado är mogen när man trycker försiktigt på toppen och den ger efter lite. Avokado ska aldrig vara hård när man äter den. Köp frysta räkor och skala själv, då smakar det absolut bäst. Tänk bara på att köpa lite extra eftersom vikten från skalet går bort.

10 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g handskalade räkor
  • 1 st citrongräs
  • 6 st salladslökar
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 dl majonaise
  • 0,5 st lime, saften
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 st mogna avokado
  • Röd chili och lime till garnering

Gör så här

  1. Blanda med räkorna med mycket fint hackad citrongräs, tunt skivad salladslök, hackad koriander och tillsätt majonnäs. Krydda med salt och peppar.
  2. Dela och kärna ur avokadon, behåll skalet på.
  3. Grilla halvorna med snittytan nedåt i en het och torr grillpanna.
  4. Fyll den varma avokadon med räkröra, toppa med hackad röd chili och servera med en lime klyfta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept