Tonfisk med avokadosallad ”Nobu style”

Tonfisk med avokadosallad ”Nobu style”
Foto: TV4

Färsk, halstrad tonfisk är så långt ifrån tonfisk på burk man kan komma - riktigt lyxigt!

13 december 2010

Du behöver

  • 500 g tonfisk, färsk
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • olivolja
  • 100 g pinjenötter
  • 4 st avokado, mogna
  • 1 kruka koriander
  • 5 droppar seasamolja

Dressing

  • 0,5 dl soja, japansk
  • 1 st citron, saft
  • 0,5 st jalapeño chili

Gör så här

  1. Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och hetta upp en stekpanna.
  2. Halstra tonfisken hastigt i pannan så att den får lite stekyta runtom (den ska fortfarande vara helt rå inuti).
  3. Skiva tonfisken så tunt som möjligt och lägg ut skivorna på ett stort serveringsfat.
  4. Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i en het stekpanna.
  5. Tärna avokadon och blanda den med pinjenötter med grovt hackad koriander och smaksätt med salt, svartpeppar och sesamolja.
  6. Lägg avokadosalladen mitt på serveringsfatet.
  7. Blanda samman soja och citronsaft och skeda det över fisken.
  8. Skiva jalapeno lövtunt och strö det över fisken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept