Salsa Brazil med pilgrimsmusslor

Från Nyhetsmorgon

Het och härligt smakrik salsa till goda grillade pilgrimsmusslor.

15 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • en god olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Salsa Brazil:

  • 2 tomater
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 1 mild röd chili
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • saft av 1 lime
  • saft av 1/2 apelsin
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk god olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Gnid in musslorna med lite olivolja och salta och peppra
  2. Grilla musslorna medium/rare i en rykande het och torr grillpanna
  3. Låt musslorna stå och vila i rumstemperatur medan du gör salsan.
  4. Kärna ur och skär tomat, mango och avokado i små tärningar.
  5. Blanda med finhackad chili, vitlök och koriander i en skål.
  6. Smaksätt med citrussaft, honung, 2 msk olivolja, salt och peppar.
  7. Dela pilgrimsmusslorna och servera dem med salsan i snäckskal eller skålar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept