Citron- och olivmarinerad laxcarpaccio

15 min
6
15 min
6

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 3 citroner (saft och skal)
  • 1 apelsin, saften
  • 0,5 finhackad röd chili (medelstark)
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1,5 dl grovt hackade svarta oliver
  • färsk basilika eller koriander
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Skiva laxfilén tunt och fördela över ett stort fat.
  2. Hacka oliverna och chilin och riv citronskalet. Lägg det i en bunke. Dela citronen och apelsinen och pressa ur saften från de båda i bunken. Blanda ner resten av ingredienserna.
  3. Skeda marinaden över laxen och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept