Lion Bars

Lion Bars
Foto: TV4
Från Leila bakar

Smarriga chokladrutor med jordnötssmör och rice krispies. Lätt att göra själv när man är godissugen.

27 juli 2010
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl jordnötssmör (krokant/med bitar)
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 5 dl rice krispies
  • 250 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

  1. Smält jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker på svag värme.
  2. Rosta kokos i en torr kastrull.
  3. Rör försiktigt ner kokos och Rice Krispies i jordnötssmeten.
  4. Fördela smeten på 2 avlånga brödformar klädda med plastfolie.
  5. Låt stelna i kylskåp, cirka 1 timme.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Skär kakan i cirka 2 cm breda stänger och doppa dem till hälften eller helt i smält choklad.
  7. Ställ in i kylen igen och låt stelna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept