Leila Lindholms pecan & cranberry bars

Leila Lindholms pecan & cranberry bars
Foto: TV4

Du behöver

  • 450 g mjukt smör
  • 4 dl strösocker
  • 2 st ekologiska ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 9 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 4 dl pekannötter
  • 6 dl torkade tranbär
  • 20 x 30 cm ugnsform

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker ljust och pösigt. Tillsätt ägget under omrörning och vaniljsocker.
  3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel i en stor bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten.
  4. Spara några nötter och tranbär till garnering. Hacka resten av pekannötterna grovt och vänd ner dem och torkade tranbär.
  5. Klä en 20 x 30 cm form med bakplåtspapper och fyll med smeten. Garnera ytan med några pekannötter och tranbär.
  6. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Prova med en sticka, den skall vara torr. Låt svalna helt.
  7. Skär i bars.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept