Fantastisk höstdessert med fromage blanc

Fantastisk höstdessert med fromage blanc (Rödvinsmarinerad frukt)
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Fantastisk höstdessert med fromage blanc

7 ingredienser

Att marinera frukt och bär är väldigt gott. Här marineras frukten och bären i rödvin. Frukten kan marineras i förväg och stå i kylskåpet om man vill. Den klarar sig cirka 2 dygn. Värm den till lite över ljummen innan servering.

Prova gärna att marinera olika frukter och bär, beroende på säsong och tillgång.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl rött vin
  • 3 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 kanelstänger
  • 2 nektariner (alt. plommon eller päron)
  • 2 persikor
  • 2 dl bigaråer (alt. björnbär, jordgubbar eller hallon)

Gör så här

  1. Koka upp vin, socker, delad/urskrapad vaniljstång, kanelstång och låt lagen sjuda på svag värme i 5 minuter, låt den svalna något.
  2. Skär nektarinen i klyftor och kärna ur bigaråerna med kniv.
  3. Lägg frukten i den varma till ljumna rödvinslagen, låt det gärna stå och dra en stund.
  4. Servera frukten ljummen med fromage blanc eller vispad grädde.